Вийшла нова версія програми 0.27.20

Опубліковано

У версії 0.27.20

Додано:

  • Блокування полів – нова функція програми, що дозволяє зафіксувати значення окремого поля (наприклад, внесене вручну) так, щоб воно не змінювалося при розрахунку звіту. При цьому, розрахунок інших полів буде враховувати зафіксоване значення. Це зручно для звітності, де правила розрахунку можуть бути неоднозначними або залежать від факторів, що відсутні у самому звіті. Така опція наразі активна тільки для Розрахунку сум доходу / ЄСВ (J/F0500106) та його додатків, але у майбутньому буде розширена на інші звіти. Вона доступна у контекстному меню кожного поля (пункт “Фіксоване значення”). Якщо значення поля зафіксоване, то цей пункт буде відмічений галкою; повторним вибором “фіксованого значення” у контекстному меню можна вимкнути фіксацію.
    Фіксоване поле виділяється на бланку іншим кольором фону (помаранчевий). За наявності у звіті фіксованих полів праворуч над бланком з’являється відповідне нагадування; там же є опція “Зняти фіксацію”, що дозволяє зняти фіксацію одразу з усіх полів документу, повернувши його до початкового стану. Фіксація полів зберігається разом зі збереженням звіту та залишається, поки користувач її не зніме – навіть після перезапуску програми.
  • Список фільтрів – новий зручний список фільтрів користувача, що дозволяє управляти фільтрами, створеними самостійно. Новий список доступний за пунктом “Список усіх фільтрів” у старому списку між стандартними фільтрами та фільтрами користувача. Новий список дозволяє створювати, обирати, редагувати та видаляти (одразу кілька) фільтри; є можливість сортування фільтрів за часом останнього використання (стандартно) та назвою; поточний фільтр виділяється у списку шрифтом.
    Також, змінено порядок сортування фільтрів у старому (“швидкому”) списку – за часом останнього використання, а не створення; останні зверху. Окрім того, обмежено максимальну кількість фільтрів у швидкому списку до 30; інші (старіші) доступні тільки у новому списку. Новий спосіб сортування буде застосовуватися тільки для тих фільтрів, що будуть обрані (встановлені) вже після оновлення програми. При цьому, фільтри, що не використовуються, будуть поступово спускатися вниз.
  • Нові форми ДПС – нові податкові бланки, а також перевірка, розрахунок та експорт у PDF до них: J/F0210602, J/F0210702 (доступні з 01.07.2021), F1301803, F1401803.
  • Інформація у розрізі – для накладних (ПН та акциз) варіант інформації у розрізі товарів та послуг розділено на дві окремі вибірки: за кодом (УКТЗЕД / ДКПП) та назвою. Відповідно, із варіантом “Інформація у розрізі – Товарів та послуг (за назвою)” з’явилася можливість розділяти у вибірці різні товари з однаковим кодом.
  • Сертифікати – нові сертифікати ЦСК “Україна”.

Виправлено:

  • Редагування фільтру – некоректний перехід між полями за кнопкою Tab у вікні створення/редагування фільтру.
  • Логіка 4ДФ – деякі помилки у розрахунку та перевірці звіту 4ДФ (J/F0510406), у тому числі при застосуванні пільг.
  • Копіювання ЄСВ – при копіюванні чи зміні властивостей Розрахунку сум доходу (J/F0500106) та його додатків в окремих випадках змінювалися деякі поля документу (наприклад, код КАТОТТГ).
  • Текст у квитанції – помилка, за якою у програмі в деяких випадках не відображався текст приміток до Квитанції №1 ДПС.
  • Логіка ДПС – помилка, за якою у певних ситуаціях розрахунок та перевірка податкових звітів враховували додатки, які були щойно видалені.
  • Імпорт із DBF – повернуто опцію імпорту даних з DBF для податкових накладних та РК.
  • Старий ЄСВ – помилка “Документ містить більше…” при спробі створення чи відкриття ЄСВ за формою, що діяла до 2016 року (E04).

Змінено:

  • Форми ДПС – змінено податкові бланки відповідно до інформації, опублікованої ДПС: F1315001, J/F1315101, J/F1315201.
  • Формат значень – змінено кількість знаків після коми для числових полів статистичного звіту 4-сг (S2700413).
  • Довідники – оновлено довідники Класифікації доходів бюджету та причин звільнення.

Завантажити оновлення →

Хочете спробувати?Почніть з безкоштовної повної ліцензії на місяць