Зашифровані квитанції ДПС

Опубліковано

Шановні користувачі!

Цього тижня ви можете отримати квитанції від ДПС у стані “Зашифрована”, а при спробі ручного розшифрування чи зняття підписів виникатиме помилка “Сертифікат не чинний за строком дії…”.


Причина.

Причиною цього може бути нещодавня заміна сертифікатів Податкової служби.
Така ситуація може виникнути, якщо ви відправляли звіт (запит, повідомлення) до вихідних (до заміни сертифікату), а відповідні квитанції отримали вже після вихідних.


Що робити.

Найкращим варіантом вирішення проблеми є повторне відправлення відповідного звіту (запиту, повідомлення). Для цього у списку звітів натисніть на нього правою кнопкою та оберіть “Відправити повторно”. Після цього вам повинні ще раз прийти усі квитанції до цього звіту, але вже розшифровані і цілком нормальні. Старі “зашифровані” квитанції після цього можна видалити.
Зверніть увагу, треба використовувати тільки опцію”Відправити повторно” на тому самому звіті! Робити копію звіту і відправляти її не можна.


Якщо не вийшло.

Якщо з якихось причин попередній варіант не підходить (тимчасово немає інтернету, не працює сервер ДПС, довго не приходять повторні квитанції тощо) можна вийти із ситуації ще одним способом.
Тимчасово змініть системну дату комп’ютера на 15-20 серпня (на тиждень назад), перезапустіть Сонату та розшифруйте проблемні квитанції вручну (у списку звітів чи квитанцій натисніть на них правою кнопкою миші та оберіть “Розшифрувати” або “Зняти підпис”). Операція повинна пройти вдало і ви зможете відкрити ці квитанції. Після цього не забудьте повернути дату комп’ютера на поточне число і знову перезапустити Сонату.

Хочете спробувати?Почніть з безкоштовної повної ліцензії на місяць